Artikel i Nordjyske Stiftstidende om Melodi-GANG-prix

Lærkereden var et hit at gå til.
Lagt på www.nordjyske.dk søndag d. 22-04-2007 kl. 04:00

Af Jesper Schouenborg
jesper.schouenborg@nordjyske.dk

EGHOLM:
Jørgen De Mylius, Keld Heick, Stig Rossen eller andre melodi grand prix-veteraner var ikke til at øje på, da der i går var indkaldt til melodi-gang-prix på Egholm. Men det var også en helt anden musikkonkurrence, der blev skruet op for.
Fem mennesker gik nemlig op og ned af stranden ved færgelejet og sang 10 udvalgte sange. Danmarks første melodi-gang-prix, var i fuld gang med Egholms smukke natur som kulisse.

Arrangøren Otto Carlsen, der i øjeblikket er ved at lægge sidste hånd på et speciale om smukt sprog på dansk studiet på Aalborg Universitet havde håbet på, at op mod 100 deltagere ville synge og stemme med om, hvilken sang, der er bedst at gå og synge. Avisens udsendte gik med og sang med på et par af de ti udvalgte numre eller undskyld udtrykket gamle travere bl.a. ”Så længe jeg lever”, ”Vimmersvej”, ”Det er en kold tid vi lever i”, ”Lotte gik” og ”Den toppede høne”.

Efter afstemningen løb ”Jeg ved en lærkerede” af med sejren i sandet. - Jeg tror, at grunden til at alle gik ind for lærkereden, er at det passer til stemningen og naturen, og det aspekt kan man ikke se bort fra, når man går på Egholm, sagde Otto Carlsen, der havde medbragt guitaren til konkurrencen.

”Nanna med den røde mund” blev nummer to, mens ”Lotte gik” blev nummer tre.

En af deltagerne var Musikeren Ole Berthelsen, der har udgivet flere plader. han kan faktisk tit få sang og musik ud af en gåtur. - Man går en tur og så kommer musikkens ind i hovedet. Hvis flere mennesker ville gå og synge, så ville der komme flere nye sange ud af det, mener han. - Rockmusik er at tælle til fire, så hvis du tager et par skridt, så har du en sang.

Hvis man vil læse mere om Otto Carlsens speciale, der omfatter en hjemmeside kan man læse mere op www.otxto.blogspot.com